Hij mag dan ‘nog maar’ 24 lentes op de teller hebben staan, deze jonge challenger weet van aanpakken. Twee jaar geleden wandelde Wout onze kantoren binnen om stage te doen, en dat op aanraden van zijn moeder, die zelf een mooi verleden bij edibo heeft gekend. Vandaag zit hij op kruissnelheid om van assistent-projectleider door te groeien naar werfleider en uiteindelijk projectleider. Hoe deze industrieel ingenieur bouwkunde zijn eerste werkjaar heeft beleefd, vertelt hij je graag zelf.

Van kantoor naar de werf

edibo is voor Wout niet gewoon een werkplek, het is zijn springplank naar het werkveld. “In mijn huidige rol vorm ik vaak de brug tussen de planning binnen en de uitvoering van de bouwprojecten. Ik beoordeel offertes van onderaannemers, plaats bestellingen en verzeker dat alle bouwprocessen mooi op elkaar aansluiten, zoals voorzien in die planning.”

“Momenteel zit ik volop in mijn opleidingstraject van assistent-projectleider. Iedereen moedigt me aan om te blijven doorgroeien. Ik leer bij van vele collega’s rondom mij en op dit moment maak ik me klaar om meer verantwoordelijkheden buiten, op de werf, op te nemen. Ik wil me steeds meer focussen op de activiteiten van de bouw zelf. Ik voel me dus helemaal klaar om die rol van werfleider op mij te nemen.”

Divers bouwen, variatie troef

Van de grandeur van de bouw van logistieke site Logistics Capital Partners in Bilzen tot de enorme precisie die verwacht werd bij de bouw van de testsite voor ZF Wind Power: de grote diversiteit aan bouwprojecten houdt Wout scherp. “En ook de fijne mix van snellere industriële projecten en kantoorgebouwen vol details maakt de job boeiend. Je krijgt keer op keer een nieuwe uitdaging voorgeschoteld waaruit je telkens opnieuw leert.”

nieuwbouwmagazijnen lcp bilzen
Van de grandeur van de bouw van logistieke site Logistics Capital Partners in Bilzen (foto) tot de enorme precisie die verwacht werd bij de bouw van de testsite voor ZF Wind Power: de grote diversiteit aan bouwprojecten houdt Wout scherp.

Ambitie is één, teamgeest is alles

De teamgeest bij edibo trok Wout over de streep om hier als schoolverlater te starten. “Ik herinner me mijn eerste stagedagen nog goed. Iedereen heette me hartelijk welkom en stond te springen om samen te werken. Ze aarzelden ook helemaal niet om mij vanaf die eerste weken al veel verantwoordelijkheden te geven. Vorige zomer mocht ik ook voor het eerst een stagiair onder mijn vleugels nemen. Ik hoop dat ik hem hetzelfde warme gevoel heb kunnen bezorgen.”

“We werken hier hard, maar tegelijkertijd weten we wat kameraadschap en ontspanning betekenen. Dat bewijzen niet alleen de collegialiteit tijdens de werkuren, maar ook de jaarlijkse skitrip en de afterworks (glimlacht).”

Genieten van de rit richting einddoel

Zodra de bouwhelm af gaat, vind je Wout regelmatig op het voetbalplein van Pelt of geniet hij van de gezelligheid met zijn vriendin en vrienden. “Tijdens die weekends laad ik mezelf helemaal op, zodat ik er op het werk weer voluit voor kan gaan. Want op dit moment ben ik er echt op gebrand om werfleider en uiteindelijk projectleider te worden. Intussen vergeet ik zeker niet om te genieten van de rit ernaartoe.”

Op zoek naar een leuke uitdaging in de bouw?

Ben jij jong en heb je ambitie, zoals Wout of ben je een ervaren rot die nog graag bijleert? Bij edibo kunnen we jouw zin voor nieuwe uitdagingen en verse krachten zeker gebruiken! Neem alvast een kijkje tussen onze vacatures of maak spontaan met ons kennis!