Onze constructive challengers bij edibosud namen de bestaande Jaguar Land Rover-garage in Waterloo onder handen voor een ingrijpende totaalrenovatie. Het resultaat is een gebouw met een volledig nieuwe uitstraling, die helemaal tegemoetkomt aan de hoge standaarden van de aanwezige wagenmerken. Toenmalig projectleider Jérôme Patigny vertelt u alles over het verloop van de uitzonderlijke en oogstrelende renovatie van deze showroom.

Aan zet van a tot z

“De bestaande gebouwen maakten al vele jaren deel uit van het plaatselijke landschap. Het project dat de bouwheer ons toevertrouwde: een volledige facelift van de gevels en van het interieur.”

“We vervingen de bestaande gevels door strakke aluminium gevelpanelen en plaatsen ook nieuwe ramen. De gerenoveerde showroom straalt vandaag een pak meer klasse uit en past bovendien perfect bij de standing van de merken Jaguar en Land Rover.”

“Wat het interieur betreft, hebben we de volledige inrichting in handen genomen van het commerciële gedeelte, van het klantenonthaal en van de kantoorruimtes.”

Tot op de millimeter

Voor de bouwheer was het cruciaal dat zijn showroom en garage open konden blijven tijdens de renovatiewerken.

“We maakten duidelijke afspraken met de bouwheer over de in te richten werkzones. Ondanks het inzetten van een grote kraan en de aanwezigheid van de vele bouwmaterialen op de site, kwamen we altijd netjes toe met de plaats op de werf, zodat de bouwheer zijn klanten in alle comfort kon blijven ontvangen.”

Vakwerk tot in de fijnste details

Gevelafbraak en -renovatie, nieuwe ramen, de volledige interieurinrichting inclusief nieuwe vloeren, Gyproc-wanden, valse plafonds en schilderwerken: edibosud kreeg in dit project het volledige vertrouwen van de bouwheer. Enkel de elektriciteitswerken en de integratie van enkele speciale technieken vielen buiten ons takenpakket.

“We dienden elk detail van zeer dichtbij op te volgen, zeker in het geval van de garagepoorten, die volledig uit glas bestaan. Met een eyecatching resultaat tot gevolg: de gerenoveerde garage straalt enorm veel karakter uit. De zeer specifieke verlichting draagt hier extra toe bij.”

“Qua oppervlakte was dit een vrij kleine werf, maar wel eentje die quasi volledig onder onze verantwoordelijkheid viel: van de eerste afbraakwerken tot de laatste penseelstreken.”

Dream Team

Een autogarage in Waterloo, net naast een drukke rotonde, is geen vanzelfsprekende plaats voor een werf.

“Bij de renovatie van deze showroom hebben we veel te danken aan de sterke en vastberaden bouwpartners die samen met ons op dit project stonden. Alleen al voor de nieuwe ramen bijvoorbeeld. Tal van bedrijven kunnen oude ramen demonteren en nieuwe ramen plaatsen. Maar niet in minder dan een week tijd! Het eindresultaat is dan ook een gedeeld succes, mede dankzij de unieke kwaliteiten van deze verschillende bouwpartners.”

“Idem voor de betrokken architect. Tijdens de samenwerking heeft hij altijd met open vizier met ons gecommuniceerd. Op deze manier kon elke bouwpartij zijn hoogste niveau halen om uiteindelijk ook het verhoopte resultaat op te leveren.”

Materialen op maat

De vernieuwde gevels bestaan uit op maat gemaakte aluminium gevelpanelen. “De verantwoordelijke leverancier kwam de verschillende afmetingen van het gebouw opmeten voordat hij van start ging met het produceren en plooien van de panelen.”

“Daarna kwam hij nog een keer langs op de werf ter controle en om eventueel een aantal aanpassingen door te voeren. De definitieve platen sloten perfect op elkaar aan, dankzij de quasi chirurgische precisie van de leverancier.”

Een exceptionele showroom

Een project met een dergelijke hoge afwerkingsgraad komt natuurlijk ook met minstens even hoge verwachtingen van de klant. “Dit project is tot nog toe het eerste en enige Jaguar-Land Rover-project dat ik ooit heb begeleid. Ik heb wel al meegewerkt aan de showrooms en garages van andere wagenmerken.”

“Maar ook al heeft ieder merk zijn eigen unieke wensen, toch zie je bepaalde zaken vaak terugkomen in deze sector. De eerste keren leer je nog heel veel bij, maar na een bepaalde tijd bouw je automatismen op. Wat echter nooit verandert én het belangrijkste blijft, is dat alle aandacht gaat naar de wensen van de klant. Als we dat blijven vooropstellen, volgt de rest vanzelf.”

Mooie uitdagingen

Wat waren de belangrijkste uitdagingen binnen dit project en hoe hebben onze constructive challengers deze overwonnen?

“We zaten met een zeer strikte timing. Aangezien de garage en showroom moesten blijven draaien tijdens de werken, diende de coördinatie tussen de verschillende bouwpartners helemaal top te zijn.”

“Ik denk hierbij meteen aan de vloerwerken. De vloerder moest het plaatsen van de tegels helemaal afstemmen op de rest van de werken rondom hem. Een voortdurend gejongleer tussen oog voor detail houden en de planning niet in gevaar brengen. Een heel complexe situatie, maar eerlijk gezegd: daar hou ik net van. Het zijn die dingen die me enorm veel doen bijleren.”

IJzersterke samenwerking en organisatie

Binnen dit project werkten we samen met een vrij klein bouwteam. Dat zorgde voor een vlotte gang van zaken, zowel op vlak van communicatie als van beslissingen nemen.

“De werfvergaderingen waren telkens zeer duidelijk van in het begin en dat maakte ook de informatie-uitwisseling heel praktisch verliep met de andere bouwpartners. Geweldig voor een projectleider om op voort te werken!”

De edibo-signatuur

Het eindresultaat in Waterloo: een dankbare klant, zowel voor het behalen van de deadline als voor de geleverde werken. “Toch is het belangrijk om te benadrukken dat we dit niet alleen hebben verwezenlijkt. Van het ontwerp tot de allerlaatste werken op de werf: deze realisatie is het resultaat van een geweldig partnership.”

“De edibo-signatuur in deze? Die zat in dit project vooral in de sterke dagdagelijkse opvolging en in het creëren van een fijne beleving voor de klant tijdens de werken.”

Op zoek naar een industrieel algemeen aannemer die de uitdagingen omarmt?

Bij edibo zijn we uw garantie op een flexibele aanpak doorheen uw bouwproject. Steeds met een nauwlettende blik op het budget, de deadlines en de wensen van de eindklant. Neem zeker een kijkje tussen de verschillende realisaties in uw regio. Wenst u een verkennend gesprek? Neem dan meteen contact met ons op en vertel ons welke uitdagingen u voor ons in petto heeft.