The Barracuda Company is met hun 7 shops dé topverkoper van elektrische fietsen in Wallonië en Brussel. Onze collega’s bij edibosud sloegen met hen de handen in elkaar voor de bouw van een nieuwbouw opslaghal, werkplaatsen en kantoren. Projectleider Cyril Sollas overloopt de belangrijkste fases en uitdagingen binnen dit project vol flexibele deadlines. 

Het project: een drievoudige totaalopdracht

Onze constructive challengers waren aan zet voor de nieuwbouw van:

  • 1 opslaghal
  • 1 gedeelte met werkplaatsen
  • Kantoorruimtes

“We stonden hier in voor de volledige ruwbouwwerken en voor de binneninrichting, behalve de speciale technieken.”

“Kenmerkend binnen dit project was onze enorme flexibiliteit op vlak van planning. We stonden ook voortdurend in nauw contact met de bouwheer, zodat we al hun vragen en noden snel en efficiënt konden beantwoorden. En dat zowel tijdens de werfwerkzaamheden als in geval van bijkomende inrichtingswerken of last-minute aanpassingen op vraag van de klant.”

Geduld als schone deugd

“Voordat we aan de slag gingen op de werf lasten we meerdere overlegmomenten in met het bouwteam om de planningen, bestellingen,… te overlopen en om alle violen gelijk te stemmen. Tijdens het bouwtraject zaten we op geregelde tijdstippen samen op deze manier. Een totaalproject heeft namelijk nood aan een dergelijke hyperfocus.”

“Toch was er af en toe nog sprake van kleine aanpassingen in de planning. Zo stonden we bijvoorbeeld in de startblokken om de laatste werken af te ronden. Om onze activiteiten beter op die van een van de externe mede-aannemers af te stemmen, vroeg de bouwheer om de laatste werkzaamheden alsnog met een maand uit te stellen.”

De overige challenges

1. Acht weken leververtraging ingehaald

“Van bij het begin van de werken was het meteen alle hens aan dek. Zo moesten we noodgedwongen beginnen met acht weken vertraging door leveringsproblemen met de betonpanelen. Er zat voor ons niets anders op dan zoveel mogelijk tijd goed te maken en een paar versnellingen hoger te schakelen. Maar daar zijn we wonderwel in geslaagd!”

2. Een ongelofelijke flexibiliteit

“Tijdens de bouwwerken besloot de bouwheer om zijn vloerafwerking te herbekijken. In de plaats van linoleum vloeren werden het tegelvloeren. Alleen zijn tegels heel vochtgevoelig in combinatie met met betonplaten of chape. Ook die planning dienden we dus te herbekijken.”

“Tot slot hebben we op vraag van de klant verschillende plafonds, muren en lokalen bijgebouwd. Absoluut millimeterwerk waarmee we de tevredenheid van de klant wisten te garanderen.”

Typisch edibo?

“Wanneer ik als projectleider terugblik op dit project ben ik vooral fier op het feit dat we deze werf binnen de deadline hebben kunnen opleveren. Daarnaast ben ik enorm trots op het niveau van de afwerking. Ik denk in de eerste plaats aan de grote schuiframen in het buitenschrijnwerk, aan de stalen balustrades, tapijten, linoleum en tegelvloeren,… Het resultaat is top!”

“Zoals steeds is bij edibo flexibiliteit een grote sleutel tot succes. De afspraken met de bouwheer waren bovendien steeds rechttoe rechtaan, zonder overbodig mailverkeer of lange communicatieprocessen. De wisselwerking met de bouwheer verliep op deze manier in de meest constructieve en aangename sfeer.”

“Samengevat waren ze bij The Barracuda Company zeer tevreden over onze reactiesnelheid, over ons oplossingsgericht denken met het oog op de laagst mogelijke kost en over het respecteren van de onderlinge afspraken. Daar doen we het aan de eind van de rit ook gewoon voor!”

Op zoek naar een industriële aannemer die ook u challenget?

Bent u voor uw toekomstig project nog op zoek naar de geschikte industriële bouwpartner die de meest complexe uitdagingen op zich durft te nemen en tegelijkertijd ook uw visie met een constructieve blik durft te challengen?

Bij edibo(sud) luisteren we met al onze aandacht naar uw plannen. Neem contact met ons op voor een eerste afspraak of voor verdere vragen. Intussen verwijzen we u graag door naar onze realisaties over vele industriële sectoren heen.