Een EHBO-koffer is onmisbaar in geval van nood, om eerste hulp te verlenen. Je wenst het niemand toe dat je er gebruik van moet maken, maar bij een noodgeval is het een onmisbaar instrument.

Tijdens de laatste jaarlijkse bijscholing EHBO van onze ploegbazen werden onze eigen EHBO-koffers geopend en werd er vastgesteld dat een aantal producten ontbraken. Zo werd onder meer de vraag gesteld of er geen oogspoelmiddel mee in de EHBO-koffer kon voorzien worden. Dat maakte dat de bestaande EHBO-koffers van onze montageploegen eigenlijk te klein werden…

Daarom werden tijdens de eerste week van dit bouwverlof de EHBO-koffers vervangen door een groter model. Bij het openen van de koffer heb je nu direct een goed overzicht van wat er allemaal in de koffer zit. Bij een noodsituatie zal er sowieso minder tijd verloren gaan.

Check zelf het resultaat op de foto’s!

De oude koffers van onze montageploegen werden opnieuw van een basis-inhoud voorzien en zullen ingezet worden op onze projecten waar geen eigen ploegen aanwezig zijn.

In oktober 2021 ondergaan al onze EHBO koffers een jaarlijkse controle en worden ze opnieuw aangevuld waar nodig (door Covarmed).