De eerste grote opdracht voor onze nieuwe edibo business unit in Antwerpen is een feit. Voor een staalconstructeur in de petrochemiesector bouwen we aan een nieuwbouw loods in betonstructuur met aangrenzende kantoren en appartement. Een mix van industrieel en traditioneel bouwen. 

Eerste vrucht van nieuwe contacten

Met vestigingen in Lommel, Eindhoven en Fernelmont (edibosud) waren we bij edibo tot voor kort aan zet in het grootste deel van België en Zuid-Nederland. Een stukje markt dat nog vrij onontgonnen bleef: het westen van ons land.

Met de recente oprichting van een vierde business unit, voor de regio Antwerpen-Gent, willen we hier verandering in brengen. Na maanden van prospectie en nieuwe kennismakingen met potentiële partners, ontvingen onze constructive challengers hun eerste grote opdracht in deze nieuwe regio.

Mix van bouwstijlen

De naam van de opdrachtgever: JRN Construct. Het bedrijf bouwt stalen constructies zoals silo’s voor de petrochemie, maar ook trappen, bordessen en piping in roestvrij staal.

Via hun architect, die op onze radar kwam tijdens onze prospectie-inspanningen, kwamen we in contact met de bouwheer. Hun bouwplannen: enerzijds een loods in betonstructuur met betonpanelen in zwarte Silex-panelen en sandwichpanelen, met ruimte voor een kraanbaan. Anderzijds een gedeelte met kantoor en appartement in traditioneel metselwerk, afgewerkt met een verlijmde gevelsteen.

Onze constructive challengers zijn aan zet voor de grondwerken tot en met de wind- en waterdichte afwerking. De technieken en afwerking zijn straks voor de rekening van de bouwheer zelf.

Directe vertrouwensband

We betrokken de bouwheer en architect intensief in onze edibo-werkwijze, te beginnen met onze interne studiedienst. Al van bij de aanbestedingsfase voerden we een voorstudie voor de opdrachtgever uit. We respecteerden de gedetailleerde meetstaat van de architect, maar bekeken het project van bij aanvang ook kritisch en deden enkele alternatieve voorstellen.

Deze proactieve aanpak – met de focus op technisch onderbouwen en flexibel meedenken – schonk extra vertrouwen aan onze klant, wat uiteindelijk tot een contract en tot de samenwerking leidde.

Daarnaast gingen we voor een aantal voorname werken ook samenwerkingen aan met sterke aannemers in de regio.

Deadline: zomer 2022

De grootste challenge binnen dit project ligt er vooral in om vaste voet aan de grond te krijgen binnen een nieuwe regio en bij nieuwe vaste bouwpartners. Ook in deze turbulente tijden respecteren we de overeengekomen deadline en zitten we momenteel zelfs voor op schema. Timing was ook een reden waarom de bouwheer naar eigen zeggen voor een samenwerking met edibo koos.

We weten dus met andere woorden wat er ons te doen staat. Met dit project hebben we alvast een mooie, solide fundering gelegd voor onze verdere activiteiten in de regio Antwerpen-Gent. Met als resultaat hopelijk nog veel geweldige projecten in het vooruitzicht.

Op zoek naar een industrieel aannemer die het anders aanpakt?

Bent u op zoek naar een industrieel aannemer die niet alleen oog heeft voor uw wensen, maar ook proactief meedenkt over hoe uw bouwproject maximaal tot zijn recht komt? Nu, maar ook in de toekomst?

Bij edibo hebben we meer dan 40 jaar ervaring in industriebouw op zeer hoog niveau, met tal van referenties in België en Nederland. Nu is de tijd gekomen om ons ook volop in de regio Antwerpen-Gent te nestelen.

Heeft u een industrieel bouwproject in de steigers staan dat u zeker met ons wenst te delen? Wij delen op onze beurt graag onze ideeën met u. Contacteer ons alvast voor een vrijblijvende afspraak.