Ze vormen twee handen op één buik bij edibosud en dat al meer dan tien jaar lang. Monteurs Mohamed en Mounir zijn aan zet van fundering tot finishing touch, een missie die ze iedere dag vol overgave najagen. Hoe challengen zij zichzelf en hun collega’s? We geven hen zelf het woord.

“Ieder project in absolute schoonheid afronden”

Mohamed – Momo voor de collega’s – zette zijn eerste stappen bij edibosud in 2012 als monteur. Mounir arriveerde een klein jaartje later.  Toen werkten ze nog samen onder de vleugels van ploegbaas Rudi Detaille, vandaag leiden ze trots hun eigen team.

“Als monteurs doen we eigenlijk een beetje alles tijdens de uitvoering”, legt Mohamed uit. “Dat begint bij het plaatsen van de funderingen en eindigt bij het aanbrengen van de allerlaatste details tijdens de afwerking. We zijn enorm fier om onze projecten van begin tot eind mee vorm te mogen geven en gaan dan ook voor niets anders dan de perfectie.”

Collega-monteur Mounir beaamt: “Of het nu de kleinere werven of de grotere, complexere structuren betreft, ieder project willen we in absolute schoonheid afronden. We besteden dus telkens opnieuw de grootste aandacht aan die allerlaatste details. Dat is cruciaal voor ons, net als uitgedaagd blijven worden.”

“Ideeën delen met andere leeftijden en vestigingen”

“Om wekelijks opnieuw gechallenged te worden, hang je natuurlijk af van gemotiveerde collega’s die hetzelfde doel nastreven. Op dat vlak leren we nog iedere dag bij van onze interne collega’s. En voor mezelf en Mohamed geldt dat in het bijzonder voor de collega’s met wat meer dienstjaren op de teller. Van hen steken we vandaag nog altijd enorm veel op.”

“De goede werksfeer en grote expertise die bij edibosud heersen, vinden we ook meteen terug bij onze collega’s in Lommel”, vult Mohamed aan. “Dat ondervinden we telkens wanneer we samenwerken op de werven. Dat maakt het samenwerken telkens heel aangenaam. We delen open onze ideeën en versterken elkaar over de taalgrenzen heen.”

Gedeelde passie voor voetbal

Van zodra het werfverkeer stilligt en de werkweek definitief afgerond is, lonkt het groene gras voor beide heren. Mohamed trekt nog iedere week zelf de voetbalschoenen aan, Mounir geeft zijn voetbalervaring door tijdens het coachen van jeugdelftallen.

En van zodra de zomer in aantocht is, lonkt iets anders: het thuisland, Marokko. “We kijken er beiden naar uit om jaarlijks terug te keren naar onze families en om een leuke tijd met hen door te brengen. Onder de warme zon en met enkele Marokkaanse lekkernijen erbij, dat blijft altijd speciaal.”

Mag het voor jou ook iets meer zijn?

Ben jij op zoek naar een job in de bouw waarin je iedere dag bijleert? Dankzij de vele uitdagende projecten, maar ook dankzij je collega’s die er alles aan doen om je te doen groeien? Volg dan zeker het voorbeeld van Mohamed en Mounir: neem een kijkje naar onze vacatures en waag je kans als constructive challenger!