Wanneer de eerste graafwerken amper twee weken op de officiële handdruk volgen, dan is meteen duidelijk dat de zaken goed vooruit moesten gaan binnen dit project. Voor GOBO Transport & Logistics in Lanaken bouwden we een logistieke nieuwbouw ter aanvulling op hun huidige bedrijfssite. Projectleider Edwin Wouters vertelt u er alles over.

Het project

  • Uitbreiding logistieke site
  • 300 vierkante meter logistieke nieuwbouw
  • 14 meter dakrandhoogte, 12 meter stapelhoogte
  • 250 vierkante meter inpandige kantoren over twee verdiepingen
  • 7 laaddokken

Dubbele grote challenge

Medio april 2021 kwamen we met bouwheer Jurgen Gobyn en architect Kris Olaerts van XYZ Architecten tot een akkoord over de nieuwbouw van een nieuwe warehouse op hun site op bedrijventerrein Europark. Deadline voor de oplevering: het eind van het jaar.

Geen tijd om te verliezen met andere woorden. De dag na de officiële handtekeningen namen we meteen contact op met d-Concrete, onze leverancier in prefabbeton. Zij namen de berekeningen, het ontwerp en de productie van de betonnen draagstructuur, wanden en welfsels voor hun rekening. Wij zorgden voor de vertaling van de theorie naar een bouwbare realiteit op de werf en voor de funderingswerken, inclusief stabiliteitsstudie.

Gezien de zeer strakke deadline was het cruciaal om vanaf de start van de samenwerking nauw te overleggen. De ingenieurs en tekenaars van beide partijen stemden hun inzichten stap per stap met elkaar af, onze werkvoorbereider en projectleider volgden de vorderingen op de voet.

Maximale invulling van de ruimte

Ook het uittekenen in 3D van de logistieke nieuwbouw gebeurde in nauw overleg met de betonleverancier. Voor de bouwheer was het vooral belangrijk om zoveel mogelijk ruimte te verkrijgen in ruil voor een zo sterk mogelijke prijs.

Dankzij de grote overspanningen – nodig om het gebouw van in totaal 90 op 90 vierkante meter op te vangen – wisten we het aantal tussenkolommen tot een minimum te beperken. In totaal volstonden 9 tussenkolommen, waardoor de bouwheer zijn ruimte maximaal kon inrichten met opslagrekken.

Om de afwerking zo goed mogelijk te vrijwaren van eventuele schade, trokken we alle gevels tot op minstens 3,5 meter hoogte op in betonpanelen. De twee brandwanden bestaan over de volledige hoogte uit beton. De resterende gevelruimte werkten we af met sandwichpanelen.

Solide afspraken met onderaannemers

Los van de intensieve communicatie tussen team edibo en de betonleverancier, de architect en het ontwerpteam, was het ook belangrijk om een sterke opvolging met de onderaannemers te garanderen.

Zo konden we dankzij de heel snelle opstart van het project rekenen op een ervaren team van partners die ons bijstonden om binnen de afgesproken termijnen te blijven. Deels op voorschuiven van de bouwheer, deels vanuit onze eigen kwalitatieve poel van onderaannemers.

Door zeer kort op de bal te spelen en de juiste expertises samen te leggen en aan te vullen, hebben we dit project op tijd, volgens plan en volgens de kwaliteitsvereisten kunnen realiseren.

Heeft u ook een logistieke nieuwbouw in gedachten?

Bent u als zaakvoerder of begeleidend architect op zoek naar een industrieel aannemer die zowel meedenkt op praktisch als op budgettair vlak voor de bouw van uw toekomstige logistieke nieuwbouw?

Bij edibo hebben we al meer dan 40 jaar lang ervaring in de meest uiteenlopende industriële projecten. Wij vertellen u graag welke meerwaarde we kunnen bieden binnen uw volgende bouwtraject. Contacteer ons voor een afspraak of neem alvast een kijkje tussen onze verschillende realisaties.