Dakrenovaties zitten helemaal in de lift, ook binnen de (industriële) bedrijfswereld. Dat heeft vooral te maken met de premies die tot eind 2025 toegekend worden aan bedrijven die asbesthoudende daken vervangen en nadien van zonnepanelen plaatsen. Bij Federal Eco Foam in Lommel gaven ze alvast het goede voorbeeld. Calculator-verkoper Marc Pellens en projectleider Louis Corens lichten onze dakrenovatie voor dit bedrijf kort voor u toe. 

Het project

Bij Federal Eco Foam produceren en verdelen ze gerecycleerd schuim dat gebruikt wordt als vulling voor meubilair of sportmatten, maar evenzeer als beschermend of isolerend materiaal kan worden ingezet. En dat voor de meest diverse afzetmarkten.

Hun bestaande productie- en opslagloodsen hadden intussen al meer dan 25 jaar op de teller staan. Een uitgebreid renovatieproject diende zich dus aan. De allereerste fase hierin betrof de dakrenovatie van 4 loodsen van in totaal 4.000 m2:

  • Demonteren van asbesthoudende dakplaten
  • Monteren van geïsoleerde ecopanelen
  • Aanbrengen van verstevigingen voor de dakstructuur met het oog op de toekomstige plaatsing van zonnepanelen
  • Aanbrengen van nieuwe lichtdoorlatende dakplaten
  • Demonteren van pvc afvoergoten en plaatsen van nieuwe aluminium afvoergoten

Maximale flexibiliteit, maximale veiligheid

“Hoewel we voornamelijk aan zet zijn voor de totaalcoördinatie van volledige bouwprojecten, neemt de vraag naar industriële dakrenovaties duidelijk toe. Ook hier kunnen we ons onderscheiden door de minder alledaagse dakrenovaties op een doordachte en veilige manier tot een goed einde te brengen”, geeft Louis Corens aan.

Marc Pellens beaamt dit: “Als je weet dat we voor de volledige opdracht een maand de tijd hadden – omgerekend 1 week per loods – dan zie je dat opdrachtgevers toch kozen voor een bedrijf met de nodige capaciteit én veiligheidsgaranties om een dergelijk project efficiënt en kwalitatief uit te voeren. Bovendien betrof het hier een SEVESO-bedrijf met bijkomende veiligheidsvereisten.”

“Fijne samenwerking met goede afspraken”

“De tweede grote uitdaging binnen dit project was de voortdurende coördinatie tussen bouwheer en de aannemingsteams”, pikt Louis Corens in. “Aangezien hun productiegoederen te allen tijde beschermd moesten worden, dienden we loods per loods in tandem te werken. Dat betekende de loods leegmaken, het bestaande dak demonteren, de nieuwe dakbedekking plaatsen en tot slot de goederen opnieuw een plaats geven.”

“Dat vergde een nauwe communicatie, maar dat verliep gesmeerd binnen dit project. Van begin tot eind kunnen we terugblikken op een fijne samenwerking. Met dank ook aan de mooie inspanningen van onze ingenieurs en werkvoorbereiders.”

Elke opdracht verdient onze grootste aandacht

Heeft uw bedrijf zelf een dakrenovatie in het vooruitzicht of heeft u een ander challenging renovatieproject op til staan? Bij edibo legt u uw project in de meest begaafde handen. Kom uw plannen met ons delen tijdens een vrijblijvend gesprek en neem intussen een kijkje naar onze realisaties over diverse sectoren heen.