Op zoek naar een uitdagende job om zijn sportieve dromen verder waar te maken, klopte Németh zo’n vijf jaar geleden aan bij edibo. Als tweede man tackelt hij ieder project met de volle motivatie en glimlach, hoe complex en uitdagend ook. Hij vertelt je graag meer over zijn grootste passies op en naast de werf.

Nationale trots

Aan kracht, wendbaarheid en vista geen gebrek bij Németh. De Hongaar ademt namelijk American football. “In mijn thuisland ben ik zeven keer mogen starten voor het nationale team, een enorme eer. Ik heb daarna ook nog een tijdje in Servië gespeeld. België was de volgende stap in mijn sportieve carrière.”

“Eens aangekomen, moest ik natuurlijk op zoek gaan naar een job om mijn leven in België, maar ook mijn sport ten volle te kunnen beleven. Ik werkte hier een tijdje voor een asbestverwijderingsfirma. Toen een collega daar de overstap naar edibo maakte, vroeg hij of ik ook interesse had. Na een gesprek met het edibo-management mocht ik al snel aan de slag.”

“Wat ik doe bij edibo? Pretty much everything

Bij edibo is Németh tweede man op de werf. “Wat dat precies allemaal inhoudt? Pretty much everything, eigenlijk! De werf uitzetten, opmetingen doen voor het uitgraven van funderingen, grondopvullingen, paalconstructies bouwen, daken en sandwichpanelen plaatsen, noem maar op. Van het grovere werk tot de laatste beauty touches.”

“Ik voel me iedere dag enorm gemotiveerd om aan de slag te gaan. Ik werk dan ook voor de beste ploegbaas bij edibo, Frederik. Om een of andere reden komen de meest uitdagende projecten vaak bij ons team terecht. Hij heeft namelijk de reputatie om net nog dat stapje verder te gaan om een opdracht te doen lukken (lacht).”

“Maar dat zijn net de projecten die ik zelf ook het liefst doe. Projecten waar we bijvoorbeeld op hoogte bezig zijn, terwijl het onder ons krioelt van de activiteit. Of enorme projecten die zo groot in oppervlakte zijn dat we elkaar soms een hele dag niet zien, zoals de bouw van bedrijvenpark BVI in Tubeke. Maar hoe uitgebreid het team ook is op de werf, we zullen altijd naar elkaars advies luisteren. Net dat biedt voor mij een enorme meerwaarde binnen de job.”

Challenger Németh (links): “In mijn thuisland heb ik zeven keer mogen starten voor het nationale footballteam, een enorme eer."

Van leerling naar leraar?

Op vijf jaar tijd heeft Németh naar eigen zeggen al veel gestolen met de ogen van zijn collega-challengers. “Mijn brein werkt als volgt: als ik iets zie gebeuren en ik ben erdoor geïnteresseerd, dan kan ik het al heel snel nabootsen. Bijgevolg leer ik ook heel snel bij op korte tijd.”

“Of dat in de toekomst tot een andere functie bij edibo zal leiden? Zoals ik al zei, ik voel me momenteel nog enorm gemotiveerd in mijn huidige functie, maar ik merk wel dat ik het heel leuk vind om mensen te begeleiden.”

“Sinds ik gestopt ben als speler bij mijn footballteam, de Limburg Shotguns, coach ik namelijk zowel de jeugd als de volwassenen. En ik merk duidelijk dat ik daar veel voldoening uit haal. De volgende stap bij edibo zou dus wel eens ploegbaas kunnen worden. Maar eerst heb ik nog veel te leren van mijn eigen ploegbaas (lacht).”

De toekomstige challenges van Németh

Zijn er tot slot nog andere challenges die Németh voor zichzelf heeft vooropgesteld? “Europa heeft sinds kort zijn eigen Football League. Misschien is daar ooit een coachrol voor me weggelegd? De Verenigde Staten zijn en blijven ook een grote droom, maar dat lijkt minder haalbaar, zeker op korte termijn.

“Op dit moment liggen mijn prioriteiten vooral op het thuisfront. Samen met mijn vriendin hebben we onlangs een zoontje gekregen, een tweede is op komst in de zomer. Ik wil vooral genoeg tijd met hen doorbrengen en een goede vader worden. En hen hopelijk ooit laten kennis maken met mijn sportieve passie.”

“Bij de Limburg Shotguns coach ik zowel de jeugd als de volwassenen. Ik merk duidelijk dat ik daar veel voldoening uit haal. De volgende stap bij edibo zou dus wel eens ploegbaas kunnen worden."

Welke bouwchallenges wil jij nog tackelen?

Je hoeft – zoals Németh – niet letterlijk alles en iedereen te kunnen tackelen om bij edibo het verschil te kunnen maken. Motivatie, collegialiteit en de wil om te groeien zijn voor ons de grootste vereisten om bij ons te kunnen slagen. Klaar om de uitdaging aan te gaan bij ons? Neem zeker een kijkje naar onze vacatures of neem contact met ons op.