Een absolute alleskunner. Op een andere manier kunnen we onze challenger Max niet omschrijven. Als werkvoorbereider is hij de veelzijdigheid zelve bij edibosud, altijd klaar om bij te leren en zichzelf te verbeteren. En dat bij elke nieuwe uitdaging die zijn pad kruist. Een inkijk in zijn leven op én naast de werkvloer.

Manusje-van-alles en snelle leerling

In zijn hoedanigheid als werkvoorbereider staat Max onder meer in voor het bestellen van de basismaterialen voor onze projecten. Daarnaast is hij 3D-modelleur en werkt hij de uitvoerings- en productieplannen uit voor ons staalatelier in Lommel.

“Meestal ben ik bezig achter mijn pc, met het opmaken van 3D-modellen en het zoeken naar antwoorden op technische vraagstukken. Toch probeer ik zoveel mogelijk op werfbezoek te gaan om voeling te blijven krijgen met onze projecten. Als je bijna voortdurend bezig bent in een 3D-omgeving loopt je werk namelijk niet altijd synchroon mee met wat er in realtime gebeurt.”

Musicus van opleiding, tekenaar uit passie

Max is zowel musicus als geluidstechnicus van opleiding. Toch besloot hij na enkele jaren om zijn carrière een andere wending te geven. In Brussel schreef hij zich in voor een opleiding in industrieel tekenen.

“Na een eenjarige opleiding kon ik meteen aan de slag bij een bedrijf in Verviers dat in metaalbouw, smeedwerk en plaatbewerking actief is. Ik ben er twee jaar lang blijven werken, maar was wel bijna drie uur per dag onderweg, door de Brusselse opstoppingen heen. Toen ik op een dag een vacature van edibosud – véél dichter bij huis – voorbij zag komen, heb ik mijn kans gewaagd en met succes.

“Op dat moment had ik totaal geen ervaring met industriebouw. Metaalstructuren uittekenen was één ding, maar dat kwam niet eens in de buurt van volledige industriële constructies. Dat heb ik allemaal bij edibosud geleerd.”

“Ik heb het geluk gehad dat mijn nieuwe collega’s me heel goed hebben opgevangen en dat ik enorm veel van hen heb kunnen opsteken. Er hangt ook een jonge en dynamische sfeer in het team en dat maakt de werkdagen heel aangenaam.”

Challenger Max: "Ik probeer zoveel mogelijk op werfbezoek te gaan om voeling te blijven krijgen met onze projecten. Als je bijna voortdurend bezig bent in een 3D-omgeving loopt je werk namelijk niet altijd synchroon mee met wat er in realtime gebeurt.”

Groots startproject, nieuwe challenges op komst

Toen Max in 2018 zijn collega’s voor het eerst ontmoette, was de organisatie bij edibosud nog relatief klein. Maar daar kwam snel verandering met de bouw van nieuwe kantoren. Voor Max was meteen een belangrijke rol weggelegd.

“Dirk, de verantwoordelijke van edibosud, was op zoek naar iemand die de nieuwe kantoren kon uittekenen: de metaal- en betonstructuren, de welfsels en profielplaten… Het voelde echt aan als een grote schoolopdracht.”

“Voor mezelf kwam dit project op een ideaal moment: ik had nog geen concrete ervaring in het uittekenen van industriële gebouwen en van een harde klantendeadline was hier geen sprake. Ik kreeg dus de tijd en ruimte om te groeien én om de manier van werken goed onder de knie te krijgen.”

Evolueren vs. verbeteren

De huidige ambitie van Max is om zichzelf elke dag te verbeteren op technisch vlak, zodat hij zijn opdrachten nog sneller en kwalitatiever kan opleveren.

“Net daarom vind ik projecten die me veel bijbrengen net zo interessant. En toch, als ik zie met welke projecten de meer ervaren tekenaars bij onze collega’s in Lommel aan de slag zijn, dan denk ik soms: zou ik zo’n projecten ooit wel zelf kunnen uitwerken?”

“Maar zo gaat het leven: tijdens elke stap leer je weer nieuwe dingen bij. Nu is het aan mij om de volgende stappen in mijn carrière te zetten.”

Voor Max was meteen na zijn komst naar edibosud een belangrijke rol weggelegd bij de bouw van de eigen nieuwe kantoren.

Tekeningen, foto’s, krav maga, maar vooral familie

Van zodra zijn pc is uitgeschakeld, brengt Max veel tijd door met zijn gezin. Als papa van een dochtertje van 5 en een zoontje van 8 heeft hij misschien niet al te veel vrije tijd meer. Toch heeft hij voor zichzelf een aantal duidelijke challenges vooropgesteld in de nabije toekomst.

“Vroeger was ik soms zes uur per dag bezig met het spelen van muziek. Vandaag kies ik bewust voor hobby’s die minder tijd innemen. Zo ben ik opnieuw begonnen met sporten. Een keertje per week doe ik aan krav maga, een soort van verdedigingssport.”

“En afhankelijk van de tijd van het jaar hou ik me heel graag met tekenen, fotografie en boogschieten bezig. Toch is en blijft mijn gezin mijn lievelingsbezigheid. Van zodra de kinderen ouder zijn, zal ik ongetwijfeld terug meer tijd hebben om me op mijn oude liefde te storten: de muziek.”

Krijg jij energie van stevige bouwchallenges?

Dan kunnen we je nu al zeggen: bij edibo(sud) ben je absoluut aan het juiste adres. Wij nemen de projecten op die andere bedrijven liever links laten liggen. Net daarin kunnen we ons onderscheiden en dat levert tonnen appreciatie en voldoening op.

Ben jij onze volgende constructive challenger? Neem alvast een kijkje naar onze vacatures en laat zeker van je horen. Tot snel!