Cyril klopte bij edibosud aan met een diploma van burgerlijk bouwingenieur. Na een periode als stagiair groeide hij al snel door tot werfleider. Vandaag neemt hij de honneurs waar als projectleider. Als echte sportieveling switcht hij vol behendigheid en passie tussen de diverse aspecten van zijn job. We laten hem graag zelf aan het woord over zijn dagen bij edibosud, zijn projecten, maar ook over zijn leven naast de job.

Goedgevulde dagen

De dagen van Cyril starten al tamelijk vroeg. Om 7u ’s ochtends meldt hij zich aan op de werf. “Ik ga eerst na of alles nog volgens plan verloopt en of de onderaannemers alle info hebben om aan de slag te gaan. Wanneer er zich nieuwe bouwpartners voor het eerst aanmelden op de werf, leg ik hen de veiligheidsvoorschriften uit en overlopen we samen de verschillende wensen van de bouwheer.”

“Aan het einde van de ochtend trek ik me terug achter mijn bureau. Ik check mijn e-mails, behandel de meest dringende zaken en organiseer mijn verschillende werven. Daarnaast keur ik de orderbonnen goed en zorg ik ervoor dat alle voorbereidingen en administratie op punt staan. Tot slot ga ik ook over het goedkeuren en uitsturen van de facturen aan het einde van elke maand.”

Veelbelovend begin

“Mijn eerste werkervaring bij edibosud was als stagiair. Normaal gezien kies je als afgestudeerde master voor een stage bij een studiebureau of trek je meteen richting de werf.”

“Ik voelde dat ik op dat moment nood aan had aan een job met actie. Ik wilde niet volledige dagen achter mijn bureau doorbrengen. Toen ik na mijn stage de kans kreeg om bij edibosud te beginnen als werfleider, twijfelde ik dus niet. Ook dankzij de goede sfeer die er toen al hing.”

Carrièreplannen? “Alles naar wens”

Begin dit jaar zette Cyril de stap naar junior projectleider. “We zullen zien wat er zich nog aandient, maar mijn hoofddoel is om eerst vaste projectleider en daarna senior projectleider te worden. Maar ik heb nog alle tijd. Op dit moment ben ik zeer gelukkig met de weg die ik al heb afgelegd, dus alles verloopt naar wens. Daarna zien we wel. Wat komt, komt.”

"Ik doe 4 à 5 keer per week aan karate. ’s Avonds geef ik les aan jongeren en in het weekend begeleid ik hen tijdens competitiewedstrijden. Een ervaring waar ik persoonlijk heel veel energie uit haal.”

Vrijdagen zijn heilig!

“Ook de sfeer tussen de collega’s bij edibosud is geweldig. Doorheen de week komen we elkaar niet zo vaak tegen, dus maken we er de gewoonte van om vrijdag in de late namiddag samen te troepen op kantoor. Dan leggen we het werk aan de kant en praten we bij over de andere dingen des levens. Soms gaan we ook samen karten. Zelfs onze leidinggevende zet zich dan met plezier mee achter het stuur!”

Projecten vol passie

“Mijn lievelingsprojecten? Die waarbij het contact met de klant centraal staat, waar niets al voor de volle 100% vastligt en waarin ik samen met de architect naar oplossingen mag zoeken. Net dat buiten-de-lijntjes-nadenken vind ik zo interessant aan mijn job. En volgens mij kan dit de klanttevredenheid alleen maar ten goede komen.”

Vorig jaar was Cyril als werfleider mee aan zet in Mont-Saint-Guibert, voor de eerste fase van kmo-park BVI Jaurdinia. Een project met meerdere bouwpartijen en een complexe logistieke flow, dat niet evident zou geweest zijn voor een beginnend projectleider zonder voorgaande ervaring als werfleider. Met zijn reeds verzamelde expertise wist Cyril met andere woorden dit project operationeel en organisatorisch vlot op de rails te houden en in tussentijd weer heel wat bij te leren.

“Vandaag sta ik op de werf van een farmaceutisch bedrijf en draag ik twee petten. Zowel die van werfleider als van projectleider. We zijn hier bezig met een uitbreidingsproject en dit terwijl de productie gewoon blijft verderlopen. Ik moet ervoor zorgen dat iedere bouwpartner zijn werk hier in de best mogelijke omstandigheden kan uitvoeren.”

“Want zeker in de farmaceutische sector moet een dergelijk project volgens de meest strikte voorschriften verlopen, vooral op vlak van veiligheid. Zo is het bijvoorbeeld al verplicht om een brandvergunning voor te leggen voor het uitvoeren van slijpwerken. Voor mij is dit persoonlijk een van de meest interessante bouwwerven die ik tot nog toe heb mogen leiden.”

Hobby’s in overvloed

Waar geraakt Cyril zijn passie in kwijt naast de werkuren? “Ik ben coördinator bij een organisator in kindervakanties. Elk jaar vertrekken we met 40, 50, 60 kinderen naar verschillende bestemmingen in België en in het buitenland. Ik doe dit al sinds mijn 15e en het is nog altijd een van mijn favoriete hobby’s.”

“Daarnaast sport ik ook. Ik doe 4 à 5 keer per week aan karate. ’s Avonds geef ik les aan jongeren en in het weekend begeleid ik hen tijdens competitiewedstrijden. Een ervaring waar ik persoonlijk heel veel energie uit haal.”

“En tot slot blijft ook het werk een grote hobby. Ik blijf graag bijleren door verschillende werven te gaan bezichtigen, door op andere manieren te bouwen, door nieuwe bouwtechnieken aan te leren of nieuwe aandachtspunten te bespreken met klanten en bouwheren… De bouwsector is en blijft een zeer complexe omgeving die blijft evolueren. Maar daar hou ik net van! Ik zal me hier nooit vervelen!”

Op zoek naar een leuke uitdaging in de bouw?

Ben jij ook iemand die zin heeft in mooie uitdagingen en ook graag blijft groeien en bijleren? Bij edibo kunnen we jouw goesting en krachten zeker gebruiken! Neem alvast een kijkje tussen onze vacatures of maak spontaan met ons kennis!