In 2014 maakte de Limburgse investeringsmaatschappij LRM voor het eerst kennis met edibo en zijn constructive challengers. Zij investeerden als co-opdrachtgever mee in de bouw van een 8.500 m2 groot nieuw distributiecentrum voor gereedschapsfabrikant Ridgid. Het bleek de perfecte basis voor een verdere samenwerking vol vertrouwen.

Het project

LRM klopte bij ons aan op een moment dat hun strategie volop gericht was op het creëren van nieuwe werkgelegenheid in Limburg. Ridgid was een van deze veelbelovende toekomstprojecten.

Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf koos ervoor om zijn distributiecentrum voor onder meer de regio Europa te verhuizen van Herentals naar Sint-Truiden. Het bouwperceel was in orde, nu nog de invulling. Op het programma stonden:

  • De nieuwbouw van een distributiecentrum van 6.000 m2
  • De bouw van een nieuwe hoofdzetel met kantoren met een oppervlakte van 2.500 m2
  • edibo nam de volledige coördinatie en quasi alle werken op zich, inclusief de binnenafwerking, exclusief de technieken
ridgid sint-truiden by edibo
De nieuwe gebouwen van toolproducent Ridgid moesten net als hun materialen kracht en veelzijdigheid uitstralen.

Hybride structuur met hoge afwerkingsgraad

Sinds de eerste ontmoeting met bouwheren Ridgid en LRM werd duidelijk dat het niet om een rechttoe rechtaan industriegebouw zou gaan. De nieuwe gebouwen van de toolproducent moesten net als hun materialen kracht en veelzijdigheid uitstralen.

Dat uitte zich in een hoog afwerkingsniveau op verschillende vlakken, zeker wat betreft de kantoren:

  • Moderne gevelsteen in verschillende grijstinten, in combinatie met witte gevelcassettes
  • Buitenschrijnwerk met ingebouwde lamellenstructuur
  • Uitgestrekte landschapsbureaus met overspanningen van 11 meter, voorzien van een designinterieur
  • Extra aandacht voor akoestiek in het interieur, ook omwille van een grote, open binnenpatio die beide gebouwlagen met elkaar verbindt

Het distributiecentrum op zijn beurt is opgebouwd uit een hybride structuur, bestaande uit betonnen kolommen voor de gebouwstructuur en houten spanten voor de dakconstructie. De buitenzijde van de hal is afgewerkt met sandwichpanelen in een mooi contrasterende donkergrijze kleur.

Typisch edibo?

Toenmalig projectleider Jo Boonen blikt met veel trots terug op dit project, dat de start bleek van een toekomstgerichte samenwerking. “Ridgid was de eerste kennismaking met edibo voor investeringsmaatschappij LRM.”

“Ze leerden ons dankzij dit project kennen als sterk georganiseerde Klasse 7-industriebouwer en ik durf te zeggen dat we daar hun vertrouwen hebben gewonnen. Niet veel later mochten we namelijk de eerste bouwfase van de nieuwe bedrijfssite van Punch Powertrain voor onze rekening nemen. De toon was dus duidelijk gezet in Sint-Truiden.”

Mag uw industriegebouw ook die extra klasse bezitten?

Bij edibo kunt u als opdrachtgever, architect én studiebureau rekenen op een flexibel bouwteam dat zich binnen iedere samenwerkingsvorm weet te onderscheiden. Onze experten op en naast de werf creëren de meerwaarde waarnaar u op zoekt bent, of u nu de nadruk legt op een praktische bedrijfsinrichting of op zoek bent naar een esthetisch topproject.

Contacteer ons meteen en onze constructive challengers gaan voor u aan de slag.