Als vastgoedtak van D’Ieteren Group in België beheert D’Ieteren Immo het vastgoedpatrimonium dat nodig is voor de ontwikkeling van de activiteiten van de groep. Gaande van kantoren en werkateliers, over concessies en logistieke centra tot zelfs parkings. Iets meer dan tien jaar geleden ging ons gezamenlijk verhaal als bouwpartners binnen dit kader van start. Lead Project Manager Stanislas Vankerkhove was er bijna heel die tijd bij.

De allereerste samenwerking tussen edibo en D’Ieteren vond plaats in 2011. Na een aanbestedingsprocedure werden we aangeduid voor de renovatie van een Volkswagen Contact Center op hun site in Kortenberg. Het bleek de start van een mooi partnership dat in 2023 nog altijd op volle toeren draait.

Nooit uit het oog

Stanislas Vankerkhove is als verantwoordelijke voor de projecten in uitvoering en grote investeringsprojecten bij D’Ieteren Immo welbekend bij edibo. Maar zeker ook vice versa.

“De eerste contacten met edibo heb ik net gemist, maar intussen kennen we elkaar zeer goed. Al meer dan tien jaar lang spelen ze een belangrijke rol in de uitbouw van ons immopatrimonium. Van nieuwe kantoorgebouwen tot verschillende Porsche-garages over het hele land, er is een reden waarom we al zolang op hun expertise beroep blijven doen. Zelfs binnen een context waar al onze bouwprojecten strikt aanbesteed worden, denk ik niet dat er een jaar voorbij is gegaan waarin we niet met elkaar samengewerkt hebben en dat is toch uitzonderlijk.”

Respect en vertrouwen voor de juiste prijs

Waarom de samenwerking na al die jaren nog zo vlot verloopt? “Twee zaken zijn belangrijk binnen een partnership: respect voor elkaars werk en DNA, en vertrouwen op lange termijn gekoppeld aan transparantie, ook in economisch uitdagende tijden.”

“Voor D’Ieteren Immo zijn zo’n waarden extra belangrijk. Met onze ‘Invest and Hold’-strategie kiezen we zelf ook resoluut voor een duurzame aanpak en vormt langetermijnvisie de basis voor al onze investeringen. Deze strategie ligt bovendien volledig in lijn met de waarden die het familiale aandeelhouderschap van de D’Ieteren-groep hoog in het vaandel draagt.”

“In de praktijk betekent dit onder meer dat we onze gebouwen in eigen beheer houden en deze zowel binnen als buiten de groep verhuren. Een gedeelde langetermijnvisie met de bouwpartner is dus cruciaal hierin, net als kwalitatieve materialen, bewezen expertise en vakmanschap, én uiteraard de juiste prijs. Maar ook dit is enkel mogelijk als al het voorgaande goed zit.”

“En aan het eind van de rit moet je ook wel eens verder dan de lettertjes in de contracten kunnen kijken. Het gesprek onder meerdere paren van ogen, elkaar welgemeend de hand schudden, ook dat bepaalt mee het gevoel in een samenwerking.”

"Van nieuwe kantoorgebouwen tot verschillende Porsche-garages over het hele land, er is een reden waarom we al zolang op de expertise van edibo beroep blijven doen."

Afspraak met de geschiedenis

Op dit moment staat het grootste project ooit tussen beide partijen in de steigers en dat op exact dezelfde plaats als waar het ooit begon.

“We maken ons samen op voor een uitgebreide upgrade van onze site in Kortenberg. Het project kreeg de naam D’Ieteren Park en heeft als doel alle teams van zusterbedrijf D’Ieteren Automotive – bekend om de import en verdeling van automerken binnen de Volkswagen-groep in België – samen te brengen in een stimulerende en uitnodigende omgeving voor innovatie. Een eerste reeks ingrepen op de strip langs de Leuvensesteenweg is het begin van het traject om de site nieuw leven in te blazen. Van ingrijpende renovaties tot nieuwbouwkantoren, wegeniswerken en parkaanleg: het wordt een totaalproject in verschillende fasen dat we met plezier in de begaafde handen van edibo leggen.”

Duurzame beloftes waarmaken

Als vastgoedtak van de D’Ieteren-groep treden we op als bouwheer binnen dit project, dat bovendien bol staat van de duurzame ambities.

“Doel is om tegen 2040 CO2-neutraal te zijn als vastgoedtak, een doelstelling die we willen doortrekken naar onze volledige gebouwenportefeuille, inclusief verhuurde panden en ruimtes. We kijken intussen ook al verder in de toekomst: wat kunnen we realiseren op vlak van embodied carbon – het beheersen van CO2-uitstoot – en hoe kunnen we het circulaire verhaal nog sterker uitbouwen? Elk nieuw project is verschillend en uitdagend, maar het is wel onze ambitie om al onze projecten maximaal te challengen op vlak van duurzaamheid. En we verwachten van een trouwe partner als edibo dat ze ook òns hierin blijven challengen.”

"Van ingrijpende renovaties tot nieuwbouwkantoren, wegeniswerken en parkaanleg: D'Ieteren Park wordt een totaalproject in verschillende fasen dat we met plezier in de begaafde handen van edibo leggen.”

Geloof in het bouwteam

Welke grote challenges ziet Stanislas Vankerkhove tot slot nog de kop opsteken? “Niet alleen zetten de huidige economische uitdagingen de bouwsector onder hevige druk, de snel veranderende maatschappij heeft bovendien een grote invloed op de mobiliteitssector. En ook tijdens het bouwproces zelf kan dat tot plotse game changers leiden.”

“Net daarom geloof ik volop in de kracht van het bouwteam. Een foutloos project bestaat niet, maar door elkaar te challengen en beter te maken, verklein je de kans op meerwerken. Je anticipeert in tandem, want je werkt aan een gemeenschappelijk doel.”

“En laat dit nu net hetgene zijn waar ze bij edibo zo hard in uitblinken. Dat bewezen ze de afgelopen tien jaar en we hebben er vertrouwen in dat ze ook de komende tien jaar en verder onze partnership blijven versterken op deze manier.”

En waar gelooft u in?

Bent u, net als Stanislas Vankerkhove en zijn collega’s bij D’Ieteren Group, op zoek naar een industrieel bouwaannemer die verder kijkt dan het technische verhaal en ook volop investeert in een samenwerking op de lange termijn?

Neem in dat geval zeker contact op met ons en wij zorgen ervoor dat er snel een team van onze constructive challengers met u aan tafel schuift. Neem in tussentijd alvast een kijkje naar onze verschillende realisaties.