photo view
Building News
Ervaren bouwteam voor allereerste Yonex ‘Experience Center’
12-09-2016
 
Yonex Benelux opent in januari 2017 het allereerste badminton test- en belevingscentrum ter wereld. Dit is allesbehalve een evidentie. Het bouwteam werd dan ook samengesteld uit specialisten: BBSC architecten en algemeen aannemer edibo.

 

Teamsport
Werken in een bouwteam zorgt voor een optimalisering en inkorting van het bouwproces waarbij bouwheer, architect, studiedienst en aannemer een cruciale rol spelen vanaf de start van het project. Door te fungeren als studiedienst die binnenshuis aanwezig is en als algemeen aannemer met een ruime ervaring in de sportsector, levert edibo een transparante offerte op maat met budgetzekerheid. Edibo kan flexibele aanpassingen doen in het ontwerp in functie van de technieken en zorgen voor de perfecte coördinatie van leveranciers zodat de beoogde planning behaald wordt.
 

Rik Moens, Directeur Distri Sport International:
“We hebben voor edibo gekozen omdat zij omwille van hun vlakke bedrijfsstructuur heel snel en flexibel meedenken en aanpassen. Het bedrijf werkt op maat en doet ook tijdens de bouw snel de nodige aanpassingen indien nodig. Kortom, ik heb een goede klik met hen en dat is belangrijk.”
 
State-of-the-art
Het Yonex Center heeft een totale oppervlakte van 1.300m² onderverdeeld in 900m² sporthal en 400m² verbruiks-/verkoopruimte. In totaal 5 badmintonvelden zullen voorzien worden van een zwevende ‘power cushion’-vloer, vloerverwarming en badmintonspecifieke kleuren en verlichting. De badmintonvelden kunnen 24/7 gehuurd worden, waarbij de verbruiks-/verkoopruimte automatisch gesloten wordt na sluitingstijd.[ terug ]