photo view
Building News
Punch Powertrain kiest voor bouwsnelheid en flexibiliteit
03-05-2016
Hoe bouwt een bedrijf dat voortdurend nood heeft aan extra capaciteit? Zo snel en flexibel mogelijk, om continuïteit te verzekeren én toekomstige groei op te vangen. Daarom rekent Punch Powertrain op edibo.

1.200 jobs in 2020
Punch Powertrain is de snelste groeier van Limburg. Het bedrijf maakt versnellingsbakken voor de auto-industrie en wil het aantal jobs in Sint-Truiden verdubbelen tot 1.200 in 2020. Daarom breidde edibo de productiehal uit met 6000 m² en werd zopas een nieuwe kantine van 800 m² opgeleverd. Nog op het programma dit jaar: een magazijn van 1500 m² en 2000 m² aan kantoorruimte.Zee van ruimte
Voor Punch Powertrain zijn ruimte en snelheid cruciaal. Daarom realiseerde edibo op amper elf weken tijd een uitbreiding van de bestaande productiehal in stalen vakwerk. De volledige oppervlakte van 6000 m² wordt slechts onderbroken door twee middenassen met stalen kolommen. Zo kan Punch Powertrain de extra capaciteit in alle vrijheid benutten.

Uitermate strakke timing
Voor een hightech toeleverancier is de continuïteit van de productie de allergrootste prioriteit. Ook tijdens bouwwerken. Edibo beperkte de bouwtijd daarom tot een absoluut minimum. Dankzij een doordachte planning kon Punch bovendien al tijdens de werken beginnen met de opbouw van de productielijnen.

Architecturale eyecatcher
Aanpalend aan de bestaande kantine bouwde edibo ook een nieuw vrijetijdsgebouw voor het personeel van Punch Powertrain. Deze architecturale eyecatcher combineert aan de buitenkant een vliesgevel met aluminiumcassettes. De keuken werd opgetrokken in een betonstructuur met breedplaatvloeren (prédallen), de kantine in staalbouw.
Comfort en ruimtegevoel
Punch wil de komende jaren meer dan 500 nieuwe medewerkers aantrekken, waaronder veel hooggeschoolde ingenieurs en wetenschappers die de transmissiesystemen van de toekomst moeten vormgeven. Daarom staat de kantine helemaal in het teken van comfort en ruimtegevoel. Dankzij energiezuinige verwarmings- en ventilatietechnieken, een ongeëvenaarde afwerkingsgraad en grote glaspartijen. Een nieuwe groene promenade tussen de kantine en de productieruimte zal de aantrekkingskracht van deze werkomgeving nog vergroten.

Edibo bouwt verder

Over enkele maanden start edibo met de tweede fase. Het nieuwe logistieke gebouw van 1500 m² wordt tegen het najaar opgeleverd, met een geplande bouwtijd van amper vijftien weken. Het project wordt rond de jaarwisseling afgerond met de oplevering van het nieuwe kantoorgebouw, goed voor twee verdiepingen van elk 1000 m².

Constante wisselwerking

Edibo blikt met grote tevredenheid terug op de eerste fase van de bouwwerken voor Punch Powertrain en benadrukt de sterke wisselwerking tussen DBV-architecten, LRM en alle andere bouwpartners. Alleen dankzij die sterke vertrouwensrelatie was het mogelijk om de hoge afwerkingskwaliteit en uitdagende planning met elkaar te verzoenen.Bouw ook met edibo

Punch Powertrain is met de uitbreiding van de productiehal en de nieuwe kantine sterk op weg om de vooropgestelde doelen te realiseren. Edibo is trots te mogen bijdragen aan de groei van dit in Limburg gevestigde bedrijf. Heeft u ook bouwplannen? Laat u dan inspireren door de referenties van edibo industriebouw. Of contacteer edibo voor een persoonlijke afspraak.


[ terug ]