photo view
Building News
Topafwerking en lage energiefactuur voor Ridgid
29-02-2016
Op het industrieterrein Schurhovenveld in Sint-Truiden heeft edibo de nieuwe vestiging van de Amerikaanse multinational Ridgid opgeleverd. Het gebouw van 8.500 m² gooit hoge ogen dankzij een strakke architectuur en ongezien hoge afwerkingskwaliteit.

Gereedschapsproducent
Ridgid, een onderdeel van de Emerson Group met wereldwijd meer dan 150.000 medewerkers, maakt gereedschap voor de bewerking, inspectie en het onderhoud van buizen en leidingen.
 

Samenwerking met LRM
De locatie in Sint-Truiden werd aangebracht door investeringsmaatschappij LRM, die het project ook financierde. “Wij verhuren het gebouw vijftien jaar aan Ridgid”, zegt Stijn Bijnens, algemeen directeur van LRM. “Achteraf kunnen zij het via een aankoopoptie verwerven.”
 

Beter dan de energienormen (EPB)
Samen met DBV-architecten bouwde edibo een bedrijfsgebouw met een energiepeil dat ruim lager ligt dan de nu geldende E60-norm. De totale oppervlakte bedraagt 9.500 m², waarvan 6.000 m² magazijnruimte, 1.000 m² laadkade en 2.500 m² kantoren.


Houten spanten en predallen
Het magazijn werd opgebouwd met geprefabriceerde betonnen kolommen en houten spanten, en voorzien van door edibo gepatenteerde vloeistofbarrières. Voor de kantoren werden voorgespannen predallen (breedplaatvloeren) gebruikt.
 

Cassettes, metselwerk en glas
De prachtige gevel, met aluminium cassettes, gevelmetselwerk en grote glaspartijen, is hét visitekaartje van de nieuwbouw. Oververhitting wordt op twee manieren voorkomen:
1. Gebruik van glas met een extreem lage zontoetredingsfactor
2. Horizontale lamellen voor de buitenzonwering
 

Hoge afwerkingsgraad
Bovenop de functionaliteit en energiezuinigheid van het gebouw, zorgde edibo voor een onovertroffen afwerkingskwaliteit dankzij een feilloze samenwerking met DBV-architecten en alle andere bouwpartners. Hét bewijs dat edibo ook een esthetische meerwaarde biedt!
 

Bouw ook met edibo
Ridgid is in Sint-Truiden alvast goed uit de startblokken gesneld. Edibo wenst het bedrijf veel succes vanuit deze mooie locatie. Heeft u ook bouwplannen voor uw bedrijf? Laat u alvast inspireren door de referenties van edibo Industriebouw. Of contacteer edibo vandaag nog voor een persoonlijke afspraak.

 [ terug ]