photo view
Building News
Ambachtelijke bakkerij Allemeersch dankzij edibo in nieuw bedrijfsgebouw van 2.700mē
26-10-2015
Wie in en rond Kampenhout op zoek is naar brood of patisserie , kan voortaan terecht in de nieuwe ambachtelijke bakkerij van de familie Allemeersch. Edibo Industriebouw nam de bouw van dit bedrijfspand van 2.700 m² voor zijn rekening, Architeam tekende het mooie ontwerp. Waarbij de werken waren begonnen in maart en afgerond in oktober. 


“Door de toenemende vraag naar lokale kwaliteitsproducten was onze vorige locatie van 650 m² gewoon te klein geworden”, vertelt Rudy Allemeersch, bestuurder bij bakkerij Allemeersch.

Een blikvanger in het gloednieuwe bedrijfsgebouw is de uitgebreide toonbank, met daarachter de open chocoladeruimte. De ambachtelijke pralines en patisserie worden dus als het ware voor de neus van de klanten gemaakt
 

Bij bakkerij Allemeersch staat momenteel de tweede generatie aan het roer: vier broers en één zus. Een echt familiebedrijf dus. Kwalitatief hoogstaande producten op een ambachtelijke manier vormgeven: daar draait deze bakkerij om. Die kwaliteit is altijd gegarandeerd dankzij de zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en de productiemethodes die aan de strengste hygiënenormen voldoen. 

 
Bovendien worden de gepaste verwerkings- en rusttijden strikt nageleefd. Deze aanpak en de jarenlange expertise van de familie hebben hun vruchten al afgeworpen. Zo heeft het bedrijf sinds 2012 het ’Kroonbakker’-label en sinds 2014 het label ‘Handmade In Belgium’ (HIB). 

[ terug ]