photo view
Building News
edibo renoveert contactcenter Skoda & Seat in recordtempo
18-06-2015
 In amper vijf maanden tijd heeft edibo industriebouw uit Lommel het contactcenter van Skoda en Seat in Erps-Kwerps omgetoverd tot een modern bedrijfsgebouw dat bij de professionele uitstraling van beide automerken past. Dankzij de veelzijdige expertise van edibo bleek de strakke planning geen enkel probleem.

Wie in Vlaams-Brabant een testrit wil maken in een nieuwe Skoda of Seat, kan voortaan terecht in het volledig vernieuwde contactcenter van beide automerken. Het aantrekkelijk ogende gebouw ligt aan de Leuvensesteenweg in Erps-Kwerps en is dus perfect bereikbaar. Vlakbij is het onlangs gerenoveerde contactcenter van Volkswagen te vinden, ook een project van edibo.


 

Snelle renovatie dankzij bouwteamformule 

In mei 2015 moest het vernieuwde bedrijfsgebouw gebruiksklaar zijn, ook al waren er in september 2014 nog geen plannen. Om de strakke deadline niet in gevaar te brengen, koos de opdrachtgever voor de betrouwbare bouwteamformule van edibo. Dat betekende dat edibo al van bij de ontwerpfase bij het project betrokken werd. Samen met de architect werkte het industriebouw bedrijf een strijdplan uit om de renovatie op tijd klaar te krijgen. Dankzij die professionele en doeltreffende samenwerking konden de werkzaamheden al in januari 2015 van start gaan. Zonder problemen werd de deadline van mei 2015 gehaald.


Mooi vanbinnen én vanbuiten

De voorzijde van het gebouw is uitgebreid met 900 m², met daarin een verdieping van 175 m² voor de kantoren en vergaderzalen. edibo paste de gevels van het bestaande bedrijfsgebouw aan en bekleedde ze opnieuw met sandwichpanelen voor een elegante uitstraling. En ook aan de binnenkant zijn heel wat verbeteringen aangebracht. Eén daarvan is de vloerverwarming die voortaan door het hele gebouw loopt. Een omkeerbare gasabsorptiepomp levert de energie voor dat systeem – een mooie groene toets die bij de duurzaamheidinitiatieven van Skoda en Seat past.


[ terug ]