photo view
Building News
Edibo realiseert kunstwerk “ het Gele Huis” van Inge Van Gheel in Leuven. Het uniek project waarmee onze lasser Rudi zich druk bezig gehouden heeft.
12-02-2015
 

Met een opvallend kunstwerk in de voortuin is vorige zaterdag (7 februari) de nieuwe vleugel ‘woonzorgcentrum Edouard Remy’ officieel geopend. Naast negentig bewoners neemt ook de Thuiszorg van OCMW Leuven zijn intrek in dit nieuwe gebouw in de Andreas Vesaliusstraat. Het ‘Gele Huis’ is een ontwerp van Inge Van Gheel, gerealiseerd door edibo uit Lommel. Het kunstwerk meet 9 meter hoog, 8 meter breed, 2,1 meter diep en heeft een gewicht van 5.000 kilogram.Inge Van Gheel: “Het kunstwerk is een driedimensionele weergave van een huis waarvan de deur openstaat. Daardoor vormt het een boeiend beeld ongeacht de kant van waar je het kunstwerk tegemoet komt. 

Bovendien nodigt het kunstwerk ook uit om er even uit te rusten: de deur die opendraait creëert een bank. Op die manier verhoogt het kunstwerk niet alleen de betrokkenheid van de bewoners met hun nieuwe thuis, maar biedt het ook plaats voor interactie met bezoekers, voorbijgangers…”.[ terug ]