photo view
Building News
Werf in uitvoering: Arbeidscentrum De Wroeter
17-11-2014
 
Arbeidscentrum De Wroeter in Hasselt biedt werk aan mensen die op de gewone arbeidsmarkt moeilijk een job vinden en wil samen met hen hun positie in de samenleving zoveel als mogelijk versterken en verbeteren. De Wroeter realiseert dit door het aanbieden van  arbeid op maat, via kleinschalige, ambachtelijke en  milieuvriendelijke arbeidsactiviteiten.  Voorbeelden hiervan zijn : een bakkerij, biologische groente- en fruitteelt, het leveren van maaltijddiensten en groenonderhoud.
De opbrengst van deze arbeid vloeit onder allerlei vormen terug naar de deelnemers.De nieuwe bedrijfshal van 1.900 m², die momenteel volop wordt gebouwd, zal gebruikt worden voor het wassen, verwerken en opslaan van groenten en fruit en bevat in totaal 240 m² personeelsruimte in 2 bouwlagen.
De draagstructuur is een gegalvaniseerde staalconstructie. 
De wanden en het dak zijn opgebouwd uit metalen sandwichpanelen. De bouwwerken zijn begonnen op 1 september, en het project zal opgeleverd worden in december. 


De biologische vruchten en groenten worden verwerkt tot confituren, geleien, siropen en sappen.
Je kan ze kopen in de boerderijwinkel in Kortessem, op de wekelijkse markten in Hasselt of via de webwinkel.Edibo is alvast een kijkje gaan nemen in de winkel en heeft zijn kerstpakketjes aangevuld met enkele van deze heerlijke, ambachtelijke bio-producten.[ terug ]