photo view
Building News
BMW Gregoir Puurs investeert in de toekomst, door bouw van een nieuwe showroom
27-10-2014
 

Nadat Hervé Gregoir de concessie Van Boom overnam zat een grondige renovatie al in de planning. Zo zal de showroom, de Premium Selection en de carrosserie onder één dak worden ondergebracht, om de klant nog beter, efficiënter en kwalitatiever van dienst te zijn, aldus Hervé Gregoir. Het ontwerp gedaan door het architectenkantoor Lécharny & Bertrand is volledig volgens de door BMW gelanceerde architectuur- en interieurvoorschriften.


 

“De schaalvergroting was nodig om onze service en ons aanbod  te blijven garanderen en uit te breiden”. Met een grondoppervlakte van 1900m² en 850m² verdieping zal er plaats zijn voor 24 nieuwe- en een dertigtal premium tweedehandsauto´s . 


Omdat de bouwvergunning sneller werd afgeleverd dan verwacht, was  het voor de bouwheer opportuun,  dat de nieuwe showroom operationeel zou zijn voor het aankomende autosalon van 2015.

 

Met op dat moment nog maar 6 maanden te gaan, geen evidentie. Maar ook voor deze opgave werd door de onderlinge samenwerking een passende oplossing gevonden. 


 

Door een zeer korte maar intensieve engineeringperiode samen met het ingenieursbureau DS Engineering , kon er al in augustus gestart worden met de funderingswerken,  met een uitvoeringstermijn van minder dan 2 maanden tussen de montage van de staalstructuur en het plaatsen van de chape.  Zodat tegen midden oktober het gebouw wind- en waterdicht was. 


Tegen 31 december aanstaande zal het volledige gebouw 100% operationeel zijn.  Weer een voorbeeld van een knap staaltje samenwerking  op maat. 
[ terug ]